Ibrahimovic: 'Ze hebben geluk dat ik niet tien jaar eerder naar Engeland kwam'

Ibrahimovic: 'Ze hebben geluk dat ik niet tien jaar eerder naar Engeland kwam'

05-11-2018 19:48
6

Zlatan Ibrahimovic noemt de Premier League een overschatte competitie. De 37-jarige superster uit Zweden stond ruim anderhalf jaar lang onder contract bij Manchester United en vindt dat hij als gevorderde dertiger nog makkelijk meekon in Engeland.

Volgens Ibrahimovic ligt de kracht van de Premier League vooral in het moordende tempo. "Ook al ben je de beste voetballer, als je dat ritme niet vast kunt houden, ga je ten onder", laat hij weten aan FourFourTwo. Verder was de Zweed niet onder de indruk van het niveau in Engeland. "De hele wereld kijkt ernaar, maar het niveau wordt een beetje overschat, vooral in technisch opzicht", vindt Ibrahimovic. "Ik zei toen al dat ze geluk hadden dat ik niet tien jaar eerder daarnaartoe was gegaan. Als je ziet wat ik deed op mijn 35ste... Stel je voor wat ik had gedaan op mijn 25ste!"

De superster van LA Galaxy had zijn avontuur in Manchester echter voor geen goud willen missen, ondanks de zware knieblesssure die hij opliep. "Ik ben er trots op dat ik die stap heb kunnen maken. Ik deed mijn ding, totdat ik geblesseerd raakte. Het was een geweldige tijd, ik ben voor eeuwig aan United verbonden." Ibrahimovic is vooral blij dat hij zijn criticasters de mond heeft kunnen snoeren. "Toen ik daarheen ging, zeiden mensen dat ik al in een rolstoel zat. Maar ik heb hen in een rolstoel geduwd."