Fans van Essevee luiden noodklok: ''Belgische voetbal verloopt niet fair''

Fans van Essevee luiden noodklok: ''Belgische voetbal verloopt niet fair''

05-11-2018 17:55
6

Zulte Waregem kreeg zondag na een 2-1 nederlaag bij STVV weer de rode lantaarn in handen. Na afloop heerste er in het Essevee-kamp grote boosheid over de arbitrage en ook de aanhang van de hekkensluiter is het kotsbeu.

Supportersfederatie Esseveefans gaat in een open brief vol in de aanval. Zij vinden dat de neutraliteit van de arbiters wankelt. ''Wilden we de scheidsrechterlijke dwalingen van de afgelopen weken tegen Anderlecht en Charleroi nog afdoen als toeval, ook al hadden we dit ook in andere wedstrijden dit seizoen al meegemaakt, dan kunnen we de blunders die de scheidsrechter en de VAR gisteren op Sint Truiden maakten, niet zomaar meer naast ons neerleggen'', klinkt het. 

"Dit was er immers ver over. Getuige daarvan ook de bevestiging in de verschillende media. Excuses van Johan Verbist (scheidsrechtersbaas, red) zullen hier vandaag weinig aan veranderen. Hoe kan je dit in hemelsnaam blijven verdedigen? Hier moet worden ingegrepen.''

De Essevee-fans vinden dat de supporters niet langer beduveld mogen worden. "Als voornaamste stakeholder in het Belgisch voetbal, namelijk de supporters, moeten we opnieuw vaststellen dat met onze voeten wordt gespeeld. Ons bestuur zal uiteraard monddood worden gemaakt met straffen en boetes, toch willen wij dit probleem, als supporters, openlijk aan de kaak stellen."

Niet fair

"Onze spelers knokten zich de afgelopen weken samen met ons door een heel moeilijke periode, maar we moeten vaststellen dat het voetbal in België vandaag niet fair verloopt'', klinkt het scherp. 

"Dat wij als ploeg laatste staan, zouden we aanvaarden mochten we echt niet beter kunnen, maar als scheidsrechterlijke dwalingen en beslissingen van de VAR onze spelers telkermale KO slaan op momenten dat we duidelijk speloverwicht hebben, dan is er meer aan de hand."