Preud'homme maakt de verwachtingen niet waar: ''Rapport is negatief''

Preud'homme maakt de verwachtingen niet waar: ''Rapport is negatief''

05-11-2018 13:10
9

Standard ging zondag op Sclessin met 0-2 onderuit tegen Royal Antwerp FC en zakte daarmee uit de top-6. Voor het seizoen werd er veel meer verwacht van de Rouches. Peter Vandenbempt vindt de 20 op 42 onder Michel Preud'homme ook ondermaats.

Preud'homme heeft na 14 speeldagen amper één punt meer gepakt dan voorganger Ricardo Sa Pinto. ''Qua cijfers is dat zeker niet veel beter, qua mentaliteit vaak ook niet. Qua kwaliteit van het spel ook maar af en toe. Soms is het geweldig geweest, zoals die wedstrijd tegen Club Brugge. Het was ook best sterk tegen Genk bijvoorbeeld, maar zakte te vaak ook diep onder de ondergrens. Zoals in Eupen of in Waregem in de midweek'', duidt Vandenbempt tegenover Sporza.

Vandenbempt kan dan ook niet anders dan tot de conclusie komen dat het onvoldoende is. ''Het rapport van Preud'homme na de heenronde is gewoon negatief. Alleen zal je horen dat de evaluatie binnen de club toch een stuk positiever is dan een jaar geleden. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het project met een toekomstvisie dat nu is uitgetekend. Ik denk dat de ploeg van Standard er over een jaar helemaal anders zal uitzien.'''

Hoewel er verzachtende omstandigheden zijn, zou het een blamage zijn mocht Standard geen Play-Off 1 halen. ''Er zijn wat excuses zoals de blessures van Mpoku en Lestienne, die nog helemaal moet terugkomen, Carcela die zijn niveau niet haalt, de totale mislukking van Orlando Sa. Maar ondanks dat alles is het voor dit Standard en Preud'homme onvergeeflijk als je niet minstens in de top 6 staat'', besluit Vandenbempt.