Ongelooflijk: 14-jarige aanvaller opent de score in Superclásico

Ongelooflijk: 14-jarige aanvaller opent de score in Superclásico

05-11-2018 12:40
5

Opvallend nieuws uit Paraguay: de score bij de Superclásico tussen Cerro Porteño en Olimpia werd zondag geopend door een veertienjarige spits. Fernando Ovelar maakte zichzelf na zestien minuten onsterfelijk.

Nummer twee Cerro Porteño ging zondag op bezoek bij koploper Olimpia. Niet alleen stonden drie peperdure punten op het spel, de twee clubs zijn ook al decennialang elkaars grootste rivalen. Olimpia kroonde zich 41 keer tot kampioen, terwijl Cerro Porteño 32 keer de landstitel in de wacht sleepte.

Cerro Porteño-trainer Fernando Jubero durfde de gok echter aan om Ovelar in de basis te zetten. In zijn tweede wedstrijd op het hoogste niveau maakte de pas veertienjarige aanvaller zichzelf meteen onsterfelijk door de score te openen met een fraai stiftje.

Ovelar is de jongste aanvaller in de geschiedenis van de Paraguayaanse competitie en dus ook de jongste doelpuntenmaker. Na zijn doelpunt werd er nog drie keer gescoord, waardoor Olimpia - Cerro Porteño eindigde in een 2-2 gelijkspel. Nestor Camacho, die de gelijkmaker maakte, is 31 jaar oud. Ruim twee keer zo oud als Ovelar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie