JPL Flop Speeldag 14: Zorgen voor Preud'homme, Dury en... de refs

JPL Flop Speeldag 14: Zorgen voor Preud'homme, Dury en... de refs

Gepubliceerd: maandag 5 november 2018 om 11:00ma 05-11-2018 om 11:00

Na iedere speeldag gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar de tegenvallers van het afgelopen weekend. Die waren vooral te zien in Luik en in Sint-Truiden.

Alles bij het oude voor refs?
Na de aanhouding van refs Bart Vertenten en Sébastien Delferière werd er opgeroepen om de overige refs te steunen. Door de verhalen over omkoping staan ook die namelijk in het oog van de storm. Tijdens de match AA Gent - KV Kortrijk werd er echter een twijfelachtige strafschop gefloten voor de thuisploeg. Van de beloofde steun bleef er weinig over.

De jonge, onervaren ref Bert Put kreeg meteen de wind van voor van coach Glen De Boeck. Hij zou de wedstrijd niet in de hand kunnen houden en werd naar verluidt te veel gecoacht door de lijnrechters en vierde ref. Een hard verdict voor een scheidsrechter die nog maar pas in de hoogste klasse fluit.

Onmondig Standard
Standard kroont zich voorlopig tot meest wisselvallige ploeg van het seizoen. Enkele weken geleden werden de troepen van Michel Preud'homme nog genoemd als titelkandidaat na een demonstratie tegen Club Brugge. Nu blijft daar helemaal niets meer van over.

Antwerp kwam met een duidelijk plan naar Sclessin, en daar had de thuisploeg geen antwoord op. Het viel echter vooral op dat er in het elftal van Antwerp gewoon meer kwaliteit zit. Standard heeft momenteel geen Refaelov en al zeker geen Mbokani. Kan de winterstop soelaas brengen?

Weer een kater voor Dury
Zulte Waregem blijft in de hoek waar de klappen vallen. Na de 3-1 tegen Standard leken ze op te staan, maar op STVV stootte het opnieuw op een enorme tegenslag.

Net als tegen Charleroi gaf het nog een voorsprong weg. STVV is bezig aan een goed seizoen en een thuiszege stond in de sterren geschreven, maar Essevee lijkt vooral niet in staat om een resultaat vast te houden. Daarvoor hangt de ploeg niet sterk genoeg samen. Versterking kan helpen, maar vooral op het mentale vlak is er heel veel werk.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws