'Antwerp is een verschrikkelijke tegenstander, dat zal elke trainer beamen'

'Antwerp is een verschrikkelijke tegenstander, dat zal elke trainer beamen'

05-11-2018 08:02

Antwerp FC blijft maar punten sprokkelen. Ook op verplaatsing bij Standard wist The Great Old te overtuigen. Het won met knappe 0-2 cijfers en staat op een derde plek. Op weg naar Play-Off 1 of zelfs meer?

'De conclusie kan alleen zijn dat de rood-witten een ijzersterk seizoen draaien. Nog maar twee keer verloren en slechts 13 goals tegen, het minste van allemaal', schrijft Ludo Vandewalle, chef sport van Het Nieuwsblad.

Hij is enorm onder de indruk van de Antwerpenaren. 'De rood-witten zijn sluipmoordenaars. Schaduw­killers. Anders dan hun Antwerpse aard zou doen vermoeden, vallen ze niet op. In de wedstrijden tegen de G5 verloren ze alleen van RC Genk.'

Niet te onderschatten
Hij gelooft dan ook dat Antwerp dit seizoen ver zal geraken. 'Na de zege op Standard zou iedereen wakker moeten zijn. De rood-witten zijn een verschrikkelijke ploeg om tegen te spelen. Dat zal elke trainer in de Jupiler Pro League beamen.'

'Zonder Europese en bekerbelasting en met een team waar nog altijd rek op zit, kan de G5 maar beter rekening houden met de Great Old. Op de lange termijn, dat wisten we al. Maar ook op de korte termijn', klinkt het.