'Gent moet de transfermarkt nog opgaan, een absolute noodzaak'

'Gent moet de transfermarkt nog opgaan, een absolute noodzaak'

Gepubliceerd: maandag 5 november 2018 om 07:17ma 05-11-2018 om 07:17

KAA Gent is er zaterdag opnieuw in geslaagd om de drie punten te pakken. Het werd 3-1 tegen KV Kortrijk. De derde zege op vier wedstrijden voor Jess Thorup. Toch is niet alles peis en vree bij de Buffalo's.

De cijfers mogen dan wel goed zijn, echt heel overtuigend was het voetbal nog niet. Bij Het Laatste Nieuws is men bijzonder kritisch voor de Gentenaren. Daar klinkt het dat de Buffalo's in januari op de transfermarkt moeten gaan.

Ten eerste om defensieve versterking aan te trekken. 'Het Gentse bestuur kondigde bij de aanstelling van Thorup aan dat het tijdens de winterstop wil investeren. Een centrale verdediger met leiderscapaciteiten is daarbij een absolute noodzaak', klink het.

Naast de verdediging zou er volgens het dagblad ook in de aanvallende linie versterking moeten komen. Meer bepaald een spits. Taiwo Awoniyi werd afgelopen zomer al gehaald, maar komt amper van de bank. Er moet dus een nieuwe spits komen. 'Want een helft zonder één echte doelkans, dat kan echt niet voor een topclub.'

Plaats een reactie

maandag 5 november 2018 om 09:09
TOPclub??? :-D
Vind ik leuk
Reagens +3506
maandag 5 november 2018 om 09:25
Een spits? Omdat je zowel tegen Kortrijk als tegen Moeskroen in een hele helft 0 kansen creëert? Klopt niet.
Als je geen kansen creëert kan je op veel plaatsen een probleem hebben maar m.i. niet in de spits. Je hebt een nieuwe spits nodig als je wel kansen creëert maar ze niet kan afmaken...
Dit Gent heeft een extra flankspeler (of misschien 2) en een nieuwe centrale verdediger nodig. En als het enigszins kan een rechtsachter. En voor de rest mag er nog eens gekuist worden in de selectie.
Vind ik leuk
maandag 5 november 2018 om 11:03
Zo zie je ivm Awoniyi en Sylla vorig jaar : een goed seizoen hebben bij een lagere ploeg wil niet direct zeggen past bij een top 6. Ander type spel en meer druk erop.
Vind ik leuk
Reagens +3506
maandag 5 november 2018 om 15:07
Dat sowieso. Awoniyi bewijst ook dat huurspelers zelden een oplossing zijn.
Vind ik leuk
Cavalier1 +134
maandag 5 november 2018 om 15:06
Het probleem is de verdediging. Over de hele lijn te zwak, en Asare is te traag geworden. De rest is voldoende om in Belgie een de top mee te draaien.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws