'Gent moet de transfermarkt nog opgaan, een absolute noodzaak'

'Gent moet de transfermarkt nog opgaan, een absolute noodzaak'

05-11-2018 07:17
3

KAA Gent is er zaterdag opnieuw in geslaagd om de drie punten te pakken. Het werd 3-1 tegen KV Kortrijk. De derde zege op vier wedstrijden voor Jess Thorup. Toch is niet alles peis en vree bij de Buffalo's.

De cijfers mogen dan wel goed zijn, echt heel overtuigend was het voetbal nog niet. Bij Het Laatste Nieuws is men bijzonder kritisch voor de Gentenaren. Daar klinkt het dat de Buffalo's in januari op de transfermarkt moeten gaan.

Ten eerste om defensieve versterking aan te trekken. 'Het Gentse bestuur kondigde bij de aanstelling van Thorup aan dat het tijdens de winterstop wil investeren. Een centrale verdediger met leiderscapaciteiten is daarbij een absolute noodzaak', klink het.

Naast de verdediging zou er volgens het dagblad ook in de aanvallende linie versterking moeten komen. Meer bepaald een spits. Taiwo Awoniyi werd afgelopen zomer al gehaald, maar komt amper van de bank. Er moet dus een nieuwe spits komen. 'Want een helft zonder één echte doelkans, dat kan echt niet voor een topclub.'