Sollied begint goed met Lokeren, STVV wint van Zulte Waregem

04-11-2018 21:53
1

Sporting Lokeren heeft gewonnen van Eupen (2-0). Trond Sollied is zo goed aan zijn tijdperk bij zijn nieuwe club begonnen. Sint-Truiden nam het op tegen Zulte Waregem. STVV was al negen thuismatchen ongeslagen en deed daar een tiende bij, het werd 2-1 voor de thuisploeg.

Lokeren - Eupen: 2-0

Al na tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Lukas Marecek trapte de bal mooi in de linkerbovenhoek. Sollied leek Lokeren meteen een impuls te geven want een paar minuten later stond de 2-0 al op het bord. Na geflater in de defensie van Eupen profiteerde Miric optimaal.

In de tweede helft ging Eupen op zoek naar de aansluitingstreffer. De thuisploeg had ook het meeste balbezit, maar de tweede helft was een pak minder dan de eerste. Zo pakt Sollied meteen drie punten met Lokeren.

STVV - Zulte Waregem: 2-1

De beginfase was duidelijk voor de uitploeg. De felle druk naar voor zorgde ervoor dat Zulte Waregem in zijn spel kwam. Na een kwartier spelen kwam STVV beter in de wedstrijd. Toch kwam Zulte Waregem op voorsprong dankzij een doelpunt van Theo Bongonda.

STVV kwam in de tweede helft meer opzetten Na een uur spelen kwam Sint-Truiden op gelijke hoogte. Kamada maakte verdiend de gelijkmaker. Een kwartier voor kreeg Hamdi Harbaoui een tweede gele kaart. Invaller Acolatse zorgde voor de winning goal namens STVV.