Tienkoppig Anderlecht profiteert maximaal van draw in topper

04-11-2018 19:53
22

RSC Anderlecht heeft na een één op zes eindelijk nog eens kunnen winnen. Paars-wit haalde het op Waasland-Beveren met 1-2. Het laatste kwartier speelde Anderlecht met een man minder na een rode kaart voor Antonio Milic.

Na de nederlaag tegen KAS Eupen en het gelijkspel tegen Sporting Lokeren had Anderlecht iets goed te maken. De spelers leken de boodschap van Hein Vanhaezebrouck begrepen te hebben en trokken meteen ten aanval. Vooral Zakaria Bakkali en Nany Dimata lieten zich opmerken.

Strafschop en blessure Kums
Na een kwartier was het Dimata die de ban voor Anderlecht brak. Zijn eerste kans kopte de aanvaller nog over, maar daarna versierde hij een strafschop. Niet iedereen was akkoord met de penalty, maar Dimata trok zich daar niks van aan en bracht Anderlecht op een 0-1 voorsprong. Met die stand gingen we ook rusten. Sven Kums viel trouwens in de eerste helft geblesseerd uit.

Na de pauze kwam Waasland-Beveren beter voor de dag. Het kreeg wat kansjes en claimde tevergeefs een strafschop. Met nog een kwartier te gaan, maakte Antonio Milic de opdracht van Anderlecht nog wat moeilijker. Op een paar minuten tijd pakte de verdediger twee keer geel en mocht gaan douchen.

Weer niet de nul
Met een mannetje minder hield Anderlecht stand. Via een counter kon het zelfs op 0-2 komen. Dimata legde af voor Adrien Trebel en die leek Anderlecht in veilige haven te schieten. Toch was het in de blessuretijd nog even bibberen voor Anderlecht. Bubacarr Sanneh klopte nog zijn eigen doelman. Uiteindelijk bleef het bij 1-2.