Verguisde Morata en Pedro schieten ongeslagen Chelsea weer naast Liverpool

04-11-2018 18:56

Net als Manchester City en Liverpool is ook Chelsea na elf speelrondes in de Premier League nog altijd ongeslagen. Zondagavond boekten The Blues op Stamford Bridge een 3-1 zege op Crystal Palace. De zo vaak bekritiseerde Alvaro Morata was de grote man met twee treffers.

Chelsea kwam na ruim een halfuur op voorsprong tegen Palace, dat met Patrick van Aanholt aantrad in West-Londen. Jaïro Riedewald zat op de bank en bleef daar ook negentig minuten zitten. Op aangeven van Pedro schoot Morata binnen. De goal van de Spaanse spits had niet mogen tellen, want Morata stond in aanloop naar de goal buitenspel.

Kort na de pauze deed Palace (veertiende plek met acht punten) iets terug. Androw Townsend schoot hard en laag binnen achter doelman Kepa. Ruim tien minuten later kwam Chelsea opnieuw op voorsprong. Een vrije trap van invaller Eden Hazard belandde voor de voeten van Morata. Hij maakte zijn vierde doelpunt in z'n laatste vier competitieduels.

De wedstrijd was definitief gespeeld toen Pedro een paar minuten later van dichtbij raak schoot. Palace was niet meer bij machte om zich terug te knokken in de wedstrijd. Chelsea heeft nu 27 punten, net zo veel als Liverpool. Man City won eerder op de dag met 6-1 van SouthamptonThe Citizens hebben twee punten meer dan de titelconcurrenten.