Uitgekookt Antwerp pakt na strafschop de volle buit op Sclessin

Uitgekookt Antwerp pakt na strafschop de volle buit op Sclessin

04-11-2018 16:15
19

Antwerp heeft de topper tegen Standard gewonnen met 0-2. In eigen huis creëerde Standard te weinig kansen en werd het genekt door een domme penaltyovertreding.

De statistieken na een halfuur zeiden zowat alles: noch Standard, noch Antwerp hadden tot dan een bal tussen de pallen gekregen. Mbokani was de eerste die écht gevaarlijk was, maar na 39 minuten strandde zijn bal op de paal. Het bleek uitstel van executie, want net voor de rust maakte Fai een penaltyfout op Mbokani. Refaelov zette zich achter de bal en werkte perfect af. 0-1 aan de rust.

Antwerp zat in een zetel in de tweede helft en liet Standard rustig komen. De Luikenaars waren te slordig om de muur te slopen. De ergernis groeide zienderogen bij Preud'homme, die aanvankelijk enkel Luyindama dichtbij een goal zag komen. Hij duwde de bal echter recht op Bolat. Op een kwartier voor affluiten kreeg Lestienne een mooie kans, maar met zijn mindere rechter miste hij van dichtbij. Standard deed nog een slotoffensief, maar Antwerp stond pal en scoorde op de counter zelfs nog een tweede keer via Lamkel Zé.

Antwerp blijft op die manier sowieso op de derde plaats staan. Standard valt uit de top zes als STVV zondagavond nog zou winnen van Zulte Waregem.