'Ibrahimovic (37) staat voor sensationele terugkeer naar Europa'

'Ibrahimovic (37) staat voor sensationele terugkeer naar Europa'

04-11-2018 15:45
1

Italië is in de ban van Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse topspits staat in de nadrukkelijke belangstelling van AC Milan en een transfer lijkt dichterbij dan ooit.

Milan heeft Ibrahimovic dit weekend een contract tot het einde van het seizoen voorgeschoteld, melden onder meer Corriere della Sera en Tuttosport. De 37-jarige spits liep vorige week op de slotdag van de Major League Soccer plaatsing voor de play-offs mis met LA Galaxy, waardoor hij dit seizoen is uitgespeeld.

Van die situatie hoopt Milan te profiteren. De Rossoneri hengelen al maanden naar Ibrahimovic en hopen hem te verleiden tot een terugkeer. In San Siro ligt een contract tot het einde van het seizoen klaar. Als Milan zich weet te plaatsen voor de Champions League, wordt het contract van Ibrahimovic automatisch met een jaar verlengd.

De transfer lijkt zéker niet onmogelijk te zijn, omdat zaakwaarnemer Mino Raiola op dit moment de mogelijkheid onderzoekt om het contract van Ibrahimovic te laten ontbinden. In Milaan kan de Zweed 1,8 miljoen euro verdienen. Van 2010 tot en met 2012 was hij 56 keer trefzeker voor de grootmacht. In de Verenigde Staten scoorde Ibrahimovc afgelopen seizoen 22 keer.