''Eerlijk is eerlijk: niemand acteert beter een ontgoochelde dan Hein''

''Eerlijk is eerlijk: niemand acteert beter een ontgoochelde dan Hein''

04-11-2018 13:50
5

Hein Vanhaezebrouck heeft gezien het spel en de resultaten van Anderlecht genoeg reden om ontgoocheld te zijn. Columnist Nico Dijkshoorn gelooft echter niet dat de emoties oprecht zijn.

Volgens Dijkshoorn zit Vanhaezebrouck in een viceuze cirkel. ''Die kan alleen nog maar thuis, met alle gordijnen dicht, lachend naar De Slimste Mens kijken, maar zodra er daglicht op zijn gezicht valt, moet hij er ontgoocheld uitzien en zeggen dat hij ontgoocheld is'', schrijft Dijkshoorn in zijn column voor Het Nieuwsblad.

Vanhaezebrouck is in de ogen van de Nederlander bezig met acteren. ''Geloofwaardig ontgoocheld zijn, daar heb je een dagtaak aan. En eerlijk is eerlijk: niemand acteert beter een ontgoochelde dan Hein Vanhaezebrouck. Het helpt natuurlijk dat zijn spelers hem met iedere wanprestatie alle ruimte geven om te schitteren in zijn rol als ontgoochelde, maar ik begin een zeker respect te voelen voor Hein. Hoe die zich door het leven sleept, daar kan je als pessimist alleen maar jaloers op zijn.''

Lees ook: Coucke op voet van oorlog met fans? "Deden dat om hem te kleineren"