Lastige wittebroodsweken voor Henry bij Monaco: Deze ploeg is mentaal gekraakt

Lastige wittebroodsweken voor Henry bij Monaco: "Deze ploeg is mentaal gekraakt"

04-11-2018 11:26
4

AS Monaco blijft op de sukkel. De ambitieuze club uit het Prinsdom ging zaterdagavond met het kleinste verschil onderuit bij Stade Reims en wacht zo nog steeds op haar eerste zege onder Thierry Henry. Die wordt stilaan al wanhopig.

"Ja, deze nederlaag is zorgwekkender dan die tegen Strasbourg", tekende Sporza op uit de mond van de voormalige T2 van de Rode Duivels. Het duel met Strasbourg was het debuut van Henry bij Monaco als coach. "We voetbalden niet, we creëerden geen kansen, we verloren veel duels ... We speelden een helft met elf tegen tien, maar we hebben daar niet van geprofiteerd."

 "Dit was geen tactisch falen, de wil was er gewoon niet", zet het Franse icoon zichzelf uit de wind. "Reims won de duels. Als je geen duels kan winnen, kan je geen matchen winnen. Dat is zo op elk niveau. Deze ploeg is mentaal gekraakt. We hadden een goeie week achter de rug, maar deze match was daar niet de reflectie van. De spelers zijn niet bevrijd", ziet Henry het somber in. Woensdag krijgt hij een nieuwe kans om een eerste zege te boeken. Op speeldag vier in de Champions League krijgt Monaco bezoek van ... Club Brugge.