Gent schiet zich bijna in de voet met lachwekkende tegengoal: Gewoon ongelukkig

Gent schiet zich bijna in de voet met lachwekkende tegengoal: "Gewoon ongelukkig"

04-11-2018 10:22
1

Na de afgang tegen Royal Excel Moeskroen (3-1) kon KAA Gent zich zaterdagavond herpakken. In eigen huis werd de maat genomen van KV Kortrijk dankzij een sterke tweede helft: 3-1. Sigurd Rosted zag de juiste reactie van zijn teamgenoten. 

"Het was alsof er een andere ploeg op het veld stond, het verschil was heel groot", beaamt hij op de clubwebsite. "We wilden immers geen dergelijk scenario zoals afgelopen dinsdag in Moeskroen. De eerste helft speelden we niet genoeg als een team. Als er enkele spelers hoog druk zetten en anderen dan weer niet, dan wordt het moeilijk. Dat verliep niet echt volgens plan, maar ik ben blij dat we dat in de tweede helft wel deden. Die instructies kregen we tijdens de rust ook mee van de coach."

"De tegengoal die we kregen was gewoon heel ongelukkig. Ik kan er niet meer over zeggen", houdt Rosted zich op de oppervlakte over de bewuste fase. "Onze gelijkmaker was knap gedaan en de fase voorafgaand aan de 2-1 leek me inderdaad wel handspel, met dan een logische penalty als gevolg. En uiteraard was het een opluchting toen die 3-1 viel. Het was al bij al dus een verdiende maar vooral een belangrijke overwinning."