Coucke op voet van oorlog met fans? Deden dat om hem te kleineren

Coucke op voet van oorlog met fans? "Deden dat om hem te kleineren"

04-11-2018 08:15
14

Anderlecht raakte donderdag niet verder dan een 1-1 tegen Sporting Lokeren. Voor Olivier Deschacht werd het een speciale middag, want hij werd luid toegejuicht door de thuisaanhang. Volgens columnist Nico Dijkshoorn was dat niet per se voor hem bedoeld. 

Dijkshoorn denkt dat dit vooral een boodschap voor de voorzitter was. "De strijd tussen de supporters en Marc Coucke werd uitgevochten met de handen. Door handen die steeds veel te hard applaudisseerden voor de verloren zoon", zo stelt hij in Het Nieuwsblad.

De voorzitter kreeg op deze manier een duidelijk signaal. "De hele wedstrijd lang brachten Anderlecht-supporters de handen op elkaar voor iemand in een ander shirt. Niet om Olivier Deschacht te eren, maar om Coucke te kleineren. Om Coucke eens goed te laten voelen waar de sympathie ligt. Bij clubtrouw en bescheidenheid. Niet bij geldingsdrang en vluchtig clubshoppen."

Ook het cadeau aan Deschacht kan op weinig bijval rekenen. "Als je een oneervol ontslagen clubman bij zijn ­terugkomst in zijn geliefde stadion een foto cadeau geeft, dan ben je uit op oorlog. Het is het treurigste cadeau denkbaar. Dit cadeau zegt alles. Wie doet dat, iemand een foto van zichzelf geven? Ik doe dat nooit. Alleen in de wereld waar Marc dagelijks manoeuvreert vinden ze dat een geweldig cadeau, een foto van jezelf."