Anthuenis maakt gehakt van Anderlecht-trio: Hij is speler voor derde klasse

Anthuenis maakt gehakt van Anderlecht-trio: "Hij is speler voor derde klasse"

04-11-2018 07:00
10

Anderlecht moet zondag opnieuw aan de bak, deze keer tegen Waasland-Beveren. Ex-trainer Aimé Anthuenis vreest nieuw puntenverlies. Hij ziet helemaal niets in het huidige Anderlecht, dat eerder deze week al gelijkspeelde tegen Lokeren.

In De Zondag spuwt de succescoach zijn gal. "Anderlecht heeft in zijn laatste twee wedstrijden het slechtste getoond van de laatste jaren. Als coach kan je lang zeggen dat de fouten eruit moeten en dat de spelers nog jong zijn. Ook slecht voetballen kan, iedere ploeg komt dat tegen. Maar de laksheid en het hautain gedrag van een aantal spelers...dat kan niet! Ze geven de indruk dat ze tegen hun goesting spelen en hun coach eruit willen."

Het niveau van de spelers laat duidelijk te wensen over. "Bakkali - nochtans een speler met veel technische capaciteiten - wandelt over het veld, zoekt altijd eigen succes en denkt dat hij Messi of Ronaldo is. Tirpan, een doorsnee verdediger van Lokeren, stak Bakkali in zijn achterzak. Vranjes is een doodgewone derdeklassevoetballer die zelfs na de match het publiek niet groet. Hij zou hen moeten bedanken dat ze naar zijn geklungel komen kijken. Lawrence, weliswaar nog jong, heeft niet de kwaliteit om in eerste klasse te spelen. Zo kan ik nog even doorgaan."

Anderlecht moet nu wel een resultaat halen. "Enkel een klinkende overwinning op Waasland-Beveren, met een ploeg die vanaf minuut één de tegenstander wegdrukt, kan de belabberde prestaties misschien doen vergeten. Waasland-Beveren toont echter veel weerbaarheid. De ploeg van Ferrera staat voor strijdlust en engagement.