D'Onofrio brengt vleugje Standard naar Antwerp: Niets met nostalgie te maken

D'Onofrio brengt vleugje Standard naar Antwerp: "Niets met nostalgie te maken"

Gepubliceerd: zaterdag 3 november 2018 om 15:46za 03-11-2018 om 15:46

Zowel op het veld, in de dug-out als in de bestuurskamer rekent Royal Antwerp FC op mensen die een verleden hebben bij Standard Luik. Niet verbazend als je sportief directeur Luciano D'Onofrio heet. Alain Ronsse schetst de ambities van de sterke man op de Bosuil.

"D’Onofrio is er volledig van overtuigd dat de top mogelijk is met Antwerp, mits het middenveld nog wat kwaliteitsinjecties krijgt. Want de aanbreng, daar knelt het schoentje toch. En D’Onofrio wil met Antwerp absoluut hetzelfde bereiken als bij Standard", verzekert de Standard-kenner bij Sporza.

De aanwezigheid van spelers als Dieumerci Mbokani, Jelle Van Damme en Sinan Bolat legt de link met de Rouches extra bloot. "Maar dat heeft niets te maken met emoties of nostalgie", aldus Ronsse. "Het is gewoon een combinatie van ‘wishful thinking’ en gezond verstand." 

"D’Onofrio weet dat bijvoorbeeld een Mbokani op zijn beste niveau tot de beste spitsen in België behoort. Van Damme en Bolat idem dito. D’Onofrio begrijpt immers maar al te goed dat hij vooral mensen met métier nodig heeft om zo snel mogelijk de top te bereiken, en niet enkel jonkies. Bij Standard heeft hij er tien jaar over gedaan, bij Antwerp wil hij sneller resultaat boeken."

Poll

Kan Antwerp kampioen worden?

(433 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws