Antwerp wil Standard achterna: Maar Bölöni heeft daar nu de spelers niet voor

Antwerp wil Standard achterna: "Maar Bölöni heeft daar nu de spelers niet voor"

Gepubliceerd: zaterdag 3 november 2018 om 13:38za 03-11-2018 om 13:38

Zondagmiddag kijken Standard Luik en Royal Antwerp FC elkaar in de ogen op Sclessin. Voor heel wat spelers bij Antwerp betekent de trip een terugkeer naar de heimat. Ook trainer Laszlo Bölöni heeft een verleden bij de Rouches.

De Roemeen loodste Standard zelfs naar de landstitel in 2009. Dat kunststukje zou hij graag herhalen bij The Great Old. "Al zal het nog wat tijd vergen", geeft Standard-watcher Alain Ronsse aan bij Sporza. "Nadat Bölöni in 2008 had overgenomen van kampioenenmaker Preud’homme, heeft Standard toen -ondanks die titel het jaar voordien - zijn beste wedstrijden gespeeld in jaren. Vooral Europees waren ze formidabel." 

"Dat niveau heeft Bölöni met Antwerp dus nog niet bereikt. Hij heeft er momenteel ook de spelers nog niet voor. Het Standard van 2008 had een complete ploeg, met een forse verdediging, een middenveld (Defour, Fellaini, Witsel) dat later het middenveld van de Rode Duivels is geworden, en topaanvallers als Mbokani en Jovanovic", vergelijkt Ronsse.

"Maar het gaat in sneltempo de goede kant op met dit Antwerp. De speelstijl is er dit seizoen bijvoorbeeld volledig veranderd. Weg die focus op het fysieke, want met Refaelov, Juklerod en Mbokani is er heel wat voetballend vermogen bijgekomen", weet hij. Die kwaliteitsinjectie vertaalt zich ook naar het klassement: Antwerp staat knap derde, voor ... Standard.

Poll

Kan Antwerp kampioen worden?

(433 stemmen)

Plaats een reactie

Mario_ +2024
zaterdag 3 november 2018 om 14:28
met het huidige niveau van de "top 5" is er mits kwaliteitsinjectie wel iets mogelijk.
Titel is misschien hoog gegrepen, maar meedoen tot laatste weken zou al knap zijn.
Vind ik leuk
DirkRAFC1 +2234
zaterdag 3 november 2018 om 14:46
Het enige dat dit seizoen telt is die top-6 halen en liefst zo hoog mogelijk erin eindigen.
Ik weet ook dat onze grote baas voor aanvang van het seizoen openlijk gezegd heeft dat onze ambitie voor dit seizoen het behalen van Europees voetbal was maar halen we dat niet dan is er echt nog geen man overboord.

Ik verwacht ook in- of uitgaand geen grote bewegingen tijdens de winterstop maar heb wel het gevoel dat indien we in staat zouden zijn om nog een, naar Belgische normen, topspits aan te trekken dat dit ook zal gebeuren.
Op dit moment lijkt onze aanval ook de linie waar we eventuele versterking het meest kunnen gebruiken.
Het feit dat Haroun momenteel onze topscorer is op een gedeelde eerste plaats, samen met Owusu, zegt daarover natuurlijk ook al meer dan genoeg. :-)
Vind ik leuk
DirkRAFC1 +2234
zaterdag 3 november 2018 om 14:35
Indien we het huidige tempo van progressie, zowel op als naast het veld, kunnen aanhouden gaat het geen tien jaar meer duren voordat we een prijs pakken.

Er zullen wel mensen de mening hebben dat sommige spelers daarvoor op dit moment al te oud zijn maar uiteindelijk doet de huidige kern weinig ter zake.
Net zoals bij elke andere club met een gezonde ambitie én de nodige financiële middelen zullen ook wij trachten om elk seizoen het elftal te versterken.

Daarnaast is het voor ons ook net zoals bij elke andere ploeg de vraag hoe lang je bepaalde spelers bij de club kan houden. Jongens als Rodrigues, Jukleröd, Buta, Batubinsika, Lamkel Ze, Govea, Arslanagic en Bolingi zijn maximum 25 jaar oud.
Enerzijds is er de vraag of ook zij voldoende progressie kunnen blijven maken om de komende jaren aanspraak te (blijven) maken op een basisplaats of zelfs gewoon een plaats in de A-kern en anderzijds is het nu eenmaal een gegeven dat hoe meer progressie ze maken hoe groter de kans wordt dat je ze niet gaat kunnen houden.

Maar goed, het belangrijkste op dit moment is om verder die inhaalbeweging te maken en een echte aansluiting proberen te vinden bij die G5.

Dat we volgend seizoen in een fonkelnieuw stadion zullen spelen zal daarbij zeker helpen en ondertussen lijkt het er toch op dat we op die paar jaren onder het nieuwe bewind al enkele jaren extra hebben ingelopen.
We mogen dan nog een hele reis voor de boeg hebben voor we zullen zijn waar we willen zijn maar we zijn in ieder geval op de goeie weg.
Vind ik leuk
zaterdag 3 november 2018 om 17:08
Dan te weten dat heel onze kern 4. 8 miljoen heeft gekost op 2 jr. Dat is 2.4 miljoen per jaar. Als je dan nog eens bekijkt hoeveel in waarde Rodrigues,Bolat, Juklerod, Owusu, Buta enz in waarde zijn gestegen kan men zeggen dat wij het heel goed doen. Kan de Wauters wat van leren. Ah nee das waar die zaagde en klaagde en verijkte zich in stilte. Maar daar zijn ze in stilte mee bezig. Dat gaat nog groot nieuws worden.
Vind ik leuk
zaterdag 3 november 2018 om 16:33
Men kan veel zegge over Boloni, maar hij is potverdikke een heel goede trainer. Hij weet als geen ander de grinta in zijn ploeg te brengen. Spelers die verslappen vliegen eruit tot ze terug op niveau zijn. Hij is niet gevoelig voor naam en faam. Echte toptrainer.
[Reactie gewijzigd op zaterdag 3 november 2018 om 16:34]
Vind ik leuk
PeterF +65
zaterdag 3 november 2018 om 20:19
Niet alleen meer kwaliteit nodig om kampioen te spelen, maar ook een grondige opkuis op de voetbalbond dringt zich op. Kampioen spelen is heel moeilijk voor ploegen zonder een G5 stempel.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws