Antwerp wil Standard achterna: Maar Bölöni heeft daar nu de spelers niet voor

Antwerp wil Standard achterna: "Maar Bölöni heeft daar nu de spelers niet voor"

03-11-2018 13:38
4

Zondagmiddag kijken Standard Luik en Royal Antwerp FC elkaar in de ogen op Sclessin. Voor heel wat spelers bij Antwerp betekent de trip een terugkeer naar de heimat. Ook trainer Laszlo Bölöni heeft een verleden bij de Rouches.

De Roemeen loodste Standard zelfs naar de landstitel in 2009. Dat kunststukje zou hij graag herhalen bij The Great Old. "Al zal het nog wat tijd vergen", geeft Standard-watcher Alain Ronsse aan bij Sporza. "Nadat Bölöni in 2008 had overgenomen van kampioenenmaker Preud’homme, heeft Standard toen -ondanks die titel het jaar voordien - zijn beste wedstrijden gespeeld in jaren. Vooral Europees waren ze formidabel." 

"Dat niveau heeft Bölöni met Antwerp dus nog niet bereikt. Hij heeft er momenteel ook de spelers nog niet voor. Het Standard van 2008 had een complete ploeg, met een forse verdediging, een middenveld (Defour, Fellaini, Witsel) dat later het middenveld van de Rode Duivels is geworden, en topaanvallers als Mbokani en Jovanovic", vergelijkt Ronsse.

"Maar het gaat in sneltempo de goede kant op met dit Antwerp. De speelstijl is er dit seizoen bijvoorbeeld volledig veranderd. Weg die focus op het fysieke, want met Refaelov, Juklerod en Mbokani is er heel wat voetballend vermogen bijgekomen", weet hij. Die kwaliteitsinjectie vertaalt zich ook naar het klassement: Antwerp staat knap derde, voor ... Standard.