‘Devroe en co komen met verrassende transferplannen voor Anderlecht’

‘Devroe en co komen met verrassende transferplannen voor Anderlecht’

03-11-2018 07:32
32

Anderlecht is al bezig met toekomstige versterkingen. Luc Devroe en zijn assistent Johan Plancke hebben makelaars geïnformeerd over mogelijke aanwinsten.

Paars-wit mist kwaliteit, zo is het oordeel. Maar verrassend genoeg zal Anderlecht geen defensieve versterking gaan halen. In 17 wedstrijden hield Anderlecht maar twee keer de nul. Toch hebben aanvallende versterkingen prioriteit. Er werden afgelopen transferperiode ook al teveel verdedigers aangetrokken.

‘Een simpele rekensom leert dat RSCA onder Devroe voor ongeveer 15 miljoen euro aan verdedigers gehaald heeft. Om kapitaalverlies te vermijden, moeten zij spelen - hoe matig het ook is - en dat lukt mogelijk niet als er extra concurrenten arriveren. Behoudens een opportuniteit komen die er dus ook niet, zo was de boodschap aan de makelaars, de prioriteit is een diepe spits en een aanvallende middenvelder’, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Coach Hein Vanhaezebrouck zou daar ook met akkoord zijn. ‘Het is een denkwijze die ondersteund wordt door Hein Vanhaezebrouck. Hij meent dat twee gerichte aankopen voorin zullen volstaan om de ploeg een nieuw elan te geven. Hein zou naar verluidt zelfs al concrete namen en profielen doorgegeven hebben.’