Fenerbahçe komt terug van 2-0 achterstand in derby, fan overlijdt in uitvak

02-11-2018 21:04

Fenerbahçe heeft vrijdagavond een knap resultaat geboekt in de eerste wedstrijd sinds het ontslag van trainer Phillip Cocu. Onder leiding van Erwin Koeman en Chris van der Weerden kwam men in de beladen stadsderby tegen Galatasaray terug van een 2-0 afstand.

Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg Fener huiveringwekkend nieuws te horen: een supporter van de gasten kwam te overlijden in het uitvak. De wedstrijd ging echter gewoon door en Galatasaray ging met een voorsprong de rust in. De op het middenveld geposteerde Ryan Donk kreeg de bal na een corner voor zijn voeten en zorgde met een subtiele touch voor 1-0.

Direct na rust sloeg de thuisploeg wederom toe, uit opnieuw een corner. Fenerbahçe wist de bal in eerste instantie nog weg te werken, maar rechtsback Martin Linnes verschalkte doelman Harun Tekin met een strak schot van afstand.

Fenerbahçe leek op zijn rug te liggen, maar stond een kwartier voor tijd ineens op gelijke hoogte. Mathieu Valbuena scoorde vanaf de penaltystip en legde even later breed op Jailson, die met een geplaatst schot van buiten het strafschopgebied voor 2-2 zorgde.