KAA Gent met beide benen op de grond: ''Dachten dat we al kampioen waren''

KAA Gent met beide benen op de grond: ''Dachten dat we al kampioen waren''

02-11-2018 17:30
6

Jess Thorup incasseerde dinsdag zijn eerste nederlaag als trainer van KAA Gent. Na met twee zeges te zijn gestart, zag Thorup zijn ploeg op pijnlijke wijze onderuit gaan bij Royal Excel Moeskroen: 3-1. Volgens Thorup was de euforie al te groot.

Thorup klaagde vrijdag op de persconferentie over de instelling van zijn spelers. ''Uiteraard was ik ontevreden na die partij, niet zozeer door het resultaat maar vooral door onze mindset. Tijdens mijn eerste twee duels bij AA Gent, legden al onze spelers duidelijk meer kilometers af dan de tegenstanders. Dat was in Moeskroen dus niet het geval. Blijkbaar dachten we na twee duels al dat we kampioen waren'', tekende Het Laatste Nieuws op.

De 48-jarige Deen zag in dat kader ook nieuwe inzichten voor zijn evaluatie. ''Ik hoor de media na elke speeldag de winnaar en de verliezer van een weekend bepalen. Maar ik moet nog volop werken aan de fundamenten van mijn team. Ik werk match per match en kijk voorlopig niet naar de rangschikking. Ik haat natuurlijk om te verliezen maar soms kan je ook leren uit een nederlaag'', aldus Thorup.

Lees ook: Gent krijgt goed nieuws na midweekse domper: sterkhouder volledig hersteld