Update: Bendtner laat hoger beroep varen en moet vijftig dagen de cel in

Update: Bendtner laat hoger beroep varen en moet vijftig dagen de cel in

Nicklas Bendtner moet vijftig dagen de gevangenis in. De spits van Rosenborg BK mishandelde in Kopenhagen een taxichauffeur en moet daarvoor boeten, zo heeft een rechter in Kopenhagen bepaald.

Het incident gebeurde twee maanden geleden. Volgens diverse media sloeg Bendtner de taxichauffeur een gebroken kaak. De dertigjarige spits was in Kopenhagen op stap, waarna hij onenigheid kreeg met de chauffeur, die er dus niet ongeschonden vanaf kwam.

Het is niet precies duidelijk waardoor de situatie uit de hand liep, maar naar verluidt waren Bendtner en zijn vriendin het niet eens met de route die de chauffeur uitkoos. Het duo stapte uit, waarna de taxichauffeur hen achtervolgde. Daarna liep het uit de hand.

Bendtner verdedigde zich in de rechtszaal door te zeggen dat hij uit zelfverdediging handelde, maar daar was de rechter in Kopenhagen het niet mee eens. De spits zou de chauffeur ook geschopt hebben, maar zelf beweert hij juist dat hij wilde kijken hoe het met het slachtoffer ging.

De rechter heeft vrijdag uitspraak gedaan, maar Bendtner gaat in beroep tegen de straf.

Update 21/11, 16.56 uur: Bendtner heeft zijn hoger beroep tegen zijn straf ingetrokken. De Deense spits moet daardoor definitief vijftig dagen de cel in, meldt AP. Ook de openbaar aanklager in Denemarken laat weten dat de uitspraak 'definitief' is.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie