'Manchester City probeerde wereldrecord te breken voor weifelende Messi'

'Manchester City probeerde wereldrecord te breken voor weifelende Messi'

02-11-2018 15:27

Manchester City heeft vorig seizoen een recordbod uitgebracht op Lionel Messi. Dat meldt El Mundo. De grote ster van FC Barcelona besloot echter zijn contract te verlengen.

Het nieuwe contract van Messi was maandenlang een heet hangijzer in Camp Nou. De Argentijn was weliswaar gelukkig, maar wilde meer verdienen én maakte zich zorgen over de politieke crisis in Catalonië. Op het hoogtepunt van die onrust, waagde Manchester City een poging.

De Engelse grootmacht was bereid tot het gaatje te gaan. Volgens El Mundo bracht City een astronomisch bod van 250 miljoen euro uit. Dat was niet geheel ontoevallig de minimale afkoopsom in het oude contract van de Argentijn. Messi kon in Manchester nog eens 250 miljoen euro in vijf jaar gaan verdienen.

Opvallend genoeg zou vader Jorge Messi een premie van 50 miljoen euro zijn beloofd als hij zijn zoon zou bewegen voor Manchester City te kiezen. De bizarre deal was volgens El Mundo een week voor het tekenen van zijn nieuwe contract het dichtste bij.

Messi verlengde echter zijn contract tot de zomer van 2021 en heeft nu ontsnappingsclausule van 700 miljoen euro in zijn contract staan. Hij strijkt jaarlijks 35 miljoen euro op, wat hem de best betaalde voetballer ter wereld maakt.