WTF! Jonge Belg (20) mist beslissende penalty en wordt zonder pardon ontslagen

WTF! Jonge Belg (20) mist beslissende penalty en wordt zonder pardon ontslagen

02-11-2018 15:04
4

Het Roemeense avontuur van onze 20-jarige landgenoot Kino Delorge is van zeer korte duur geweest. Het voormalige jeugdproduct van Racing Genk moet na drie maanden al opkrassen bij Dinamo Boekarest nadat hij de beslissende penalty miste tijdens een historische bekerblamage.

Delorge mocht zich donderdagavond in de beker nog eens bewijzen aan coach Mircea Rednic, die we nog kennen van zijn periodes bij Standard en KAA Gent. Dinamo verkeert in crisis (12e in de competitie) en geraakte zelfs na verlengingen niet af derdeklasser Csikszereda. Penalty’s moesten na een stand van 3-3 de beslissing brengen. Tijdens de serie kwam bij een 6-5 voorsprong voor de thuisclub alle druk op de schouders van Delorge te staan. Delorge zag zijn zwakke inzet gekeerd worden door de doelman, die een groots volksfeest ontketende.

De arbitrage maakt echter abrupt een einde aan het feest door te claimen dat de keeper te ver van zijn lijn was geweest. Delorge werd een herkansing gegund. Helaas faalde de jongeling andermaal van elf meter, waardoor de pijnlijke eliminatie ditmaal wel definitief was. Mircea was na afloop helemaal klaar met zijn back. ''Ik ga niet eens over de wedstrijd praten. Ik weet niet hoeveel penalty’s Kino nodig heeft om te scoren'', tekenden Roemeense media op.

Clubicoon Cornel Dinu deed er nog een schep bovenop. ''Zodra hij met deze grap begon, zag ik dat het niet goed was. Je geeft hem zijn paspoort en zet hem het land uit. Ga weg!'', sprak de 75-voudig international van Roemenië harde taal. De woorden van Dinu vonden gehoor, want vrijdag meldde ProSport dat Delorge per direct is ontslagen.  Hetzelfde lot viel Georghe Grozav (ex-Standard) ten deel, terwijl ook twee andere spelers moeten vrezen voor hun toekomst bij de topclub in verval.