'Nieuwe naam duikt op in zaak-Propere Handen, trouwe steunpilaar van Veljkovic'

'Nieuwe naam duikt op in zaak-Propere Handen, trouwe steunpilaar van Veljkovic'

02-11-2018 10:45
6

Dejan Veljkovic is één van de spilfiguren in de zaak Propere Handen. De Servische makelaar wordt in verdenking gesteld van witwassen, fiscale fraude én matchfixing. Nu raakte er een nieuwe naam bekend in het dossier.

Het Nieuwsblad meldt dat Veljkovic momenteel een imposante villa aan het bouwen is in een wijk in Schoten. Het gerecht vermoedt daarbij dat de Serviër door de jaren heen enkele miljoenen euro’s heeft witgewassen.

Eén van zijn voornaamste steunpilaren zou daarbij Uros Jankovic zijn. De man in kwestie is net als Veljkovic zelfs spelersmakelaar. Hij maakt deel uit van het bureau van ex-voetballer Mateja Kezman. Na 44 huiszoekingen maakte het parket bekend dat ook 'U. J.' werd aangehouden. Het gaat dus om de naam Uros Jankovic.

Officieel staat de vennootschap Top Scorer Consulting ingeschreven, net als Magnum Doo. Van die laatste is Jankovic de vertegenwoordiger, waardoor ook hij zijn duit in het zakje doet als spelersmakelaar. Uit onderzoek blijkt dat hij en Veljkovic twee handen op één buik zijn.