'Barcelona zoekt naar alternatieven voor Suarez, Engelsman is droomkandidaat'

'Barcelona zoekt naar alternatieven voor Suarez, Engelsman is droomkandidaat'

02-11-2018 09:50
12

FC Barcelona begint zich langzaam maar zeker te oriënteren op een vervanger van Luis Suarez. De 31-jarige Uruguayaanse spits, die daar zelf al begrip voor toonde, nadert de herfst van zijn loopbaan. De zoektocht verloopt moeizaam.

Volgens El Mundo Deportivo is Harry Kane de droomkandidaat. De Engelsman van Tottenham Hotspur heeft bewezen makkelijk te scoren op het hoogste niveau en kan gezien zijn leeftijd (25) nog jaren mee. De vraagprijs van de Londenaren van tweehonderd miljoen euro lijkt een transfer in de nabije toekomst echter vrijwel uit te sluiten.

De Catalanen kijken daarom naar betaalbare alternatieven. MD noemt in die categorie twee kandidaten: Timo Werner (RB Leipzig) en Kasper Dolberg (Ajax). Zowel de 22-jarige Duitser als de 21-jarige Deen zijn nog jong en hebben potentieel, maar tegelijkertijd hebben zij zich de afgelopen periode niet ontwikkeld zoals Barça had gehoopt. Het is dan ook de vraag of zij klaar zijn om Suarez te vervangen.

Mauro Icardi is wel een bewezen doelpuntenmaker. De Argentijnse topschutter van Internazionale was bovendien actief in La Masía, de befaamde jeugdopleiding van Barça. De Spaanse kampioen twijfelt echter of hij alle capaciteiten van een Barcelona-spits heeft. Ook van Nicolas Pépé (Lille) en Krzysztof Piatek (Genoa) is Barça nog niet helemaal overtuigd.

Daardoor heeft Barcelona geen geschikt plan B mocht Suarez op korte termijn wegvallen door een blessure, stelt MD. De club zag Antoine Griezmann als de beste optie, maar de Fransman bleef Atlético Madrid afgelopen zomer trouw.