Droom van Bolt in duigen: Australiërs knappen definitief af op enorme salariseisen

Droom van Bolt in duigen: Australiërs knappen definitief af op enorme salariseisen

Gepubliceerd: vrijdag 2 november 2018 om 09:13vr 02-11-2018 om 09:13

De droom van Usain Bolt om profvoetballer te worden in Australië ligt in duigen. Central Coast Mariners gaat niet in zee met de atletieklegende vanwege diens forse financiële eisen.

Bolt hoopte in de A-League zijn droom om professioneel voetballer te worden te verwezenlijken. De drievoudig olympisch kampioen op de 100 en 200 meter onderging de afgelopen acht weken een testperiode bij Central Coast Mariners. Hij kreeg veel kritiek op zijn kwaliteiten, maar scoorde wel twee keer in een wedstrijd van de nummer zes van de Australische competitie.

Central Coast Mariners wilde Bolt vooral vanwege diens commerciële aantrekkelijkheid binden. De partijen kwamen er echter niet uit over een contract. De 32-jarige Jamaicaan vroeg 2,6 miljoen euro, terwijl de club niet verder wilde gaan dan 130.000 euro, meldt The Guardian. Ook inmenging van de Australische bond kon het grote financiële gat niet overbruggen.

"Hoewel we niet tot overeenstemming konden komen over de voortzetting van Usain Bolt's voetbalreis met de Central Coast Mariners, zijn we zeer blij dat we hebben gewerkt met de Olympisch kampioen en wereldrecordhouder de afgelopen acht weken", laat eigenaar Mike Charlesworth weten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws