Didillon spaart zijn ploegmaats niet: Het is altijd hetzelfde liedje

Didillon spaart zijn ploegmaats niet: "Het is altijd hetzelfde liedje"

02-11-2018 09:03
15

RSC Anderlecht kent dit seizoen heel weinig lichtpuntjes. Thomas Didillon is er daar wél één van. De doelman speelt wekelijks zijn wedstrijd, maar ook hij beseft dat het beter moet.

Na de wedstrijd spaarde de Fransman zijn ploegmaats ook niet. "We komen op achterstand tegen een ploeg die drie ballen tussen de palen krijgt. Het is altijd hetzelfde liedje", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

"Ik zie een duidelijk gebrek aan betrokkenheid. Je kan in de kleedkamer, op het veld voor de wedstrijd, in een kring gaan staan en zeggen dat je er volop tegenaan wilt gaan. Maar de enige waarheid is wat er gedurende 90 minuten tussen die vier lijnen gebeurt. En dat was opnieuw ondermaats", geeft hij aan.

Verbetenheid en grinta
Zo sprokkelt Anderlecht amper een 1 op 6. "Op Eupen speelden we een erbarmelijke eerste helft. We verliezen, maar na de match zeggen we allemaal: hier moeten we onze lessen uit trekken. Maar wat gebeurt vijf dagen later: opnieuw een lamentabele eerste helft en we schieten pas wakker wanneer we op achterstand komen."

Didillon hekelt de mentaliteit van zijn ploegmaats. "Na een wedstrijd zoals die op Eupen mag je toch verbetenheid verwachten, volledige overgave. Maar dat gebeurde niet. Neen, een gebrek aan kwaliteit is er niet. We hebben in het verleden al getoond dat we kunnen voetballen. Maar ik zou vandaag echt niet in de schoenen van de trainer willen staan. Zijn keuzes zijn bijzonder moeilijk op dit ogenblik", besluit hij.