Suarez begrijpt zoektocht FC Barcelona: Ik ben 31 jaar en word 32

Suarez begrijpt zoektocht FC Barcelona: "Ik ben 31 jaar en word 32"

01-11-2018 21:54
1

Luís Suarez kan zich goed voorstellen dat FC Barcelona achter de schermen al bezig is met een opvolger voor hem. De Uruguyaan nadert met zijn 31 jaar de herfst van zijn carrière. 

"Met de leeftijd die ik heb is het logisch dat ik boven de kritiek moet staan", vertelt Suarez in een interview met het Uruguyaanse radiostation 890. "Wat Barcelona nodig heeft is een goede nummer negen. Ik ben 31 jaar en word 32. Barcelona moet als club denken aan de toekomst en aan spelers die moeten komen. We zijn in Barcelona, iedere dag worden er negen namen aan de club gelinkt."

Suarez laat de kritiek op zijn persoon passeren. "Ik ben erg zelfkritisch. Soms presteer ik, soms minder, maar ik ben blij als ik het team kan helpen. Ook als ik niet presteer ben ik kritisch op mezelf."

Suarez kreeg aan het begin van het seizoen veel kritiek op zijn fysieke gesteldheid. Met Uruguay bereikte hij de kwartfinale van het WK, waarna hij vakantie nam. "Toen ze zeiden dat ik dik en uit vorm was, was dat na de wedstrijd om de Super Cup tegen Sevilla. Ik begon pas met trainen op dinsdag en we speelden zaterdag al een wedstrijd. Natuurlijk zou ik dik en langzaam zijn door een maand vakantie na het WK. Daarna haak je weer aan."