Iedereen bij Club Brugge heeft al eens in de vuilbak gezeten

"Iedereen bij Club Brugge heeft al eens in de vuilbak gezeten"

01-11-2018 20:34
11

Hij is nog maar 25 jaar oud, maar Mats Rits heeft in zijn carrière al heel wat meegemaakt. De middenvelder debuteerde dan ook al op zijn zestiende op het hoogste niveau. Nu lijkt hij de verwachtingen eindelijk helemaal in te lossen.

Voor hij bij Club Brugge belandde had hij al een heel parcours achter de rug. "Bij een debuut op je zestiende komt er zoveel op je af. Ik ben naar boven gegaan, dan weer naar beneden en terug omhoog. Maar wie op zijn negentiende van Ajax naar KV Mechelen gaat, kan niet zeggen: en nu kijken we weer naar boven", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Hij wou zich dan ook bewijzen bij Malinwa. "Je moet eerst je eigen niveau bevestigen, tonen dat je belangrijk kunt zijn voor de ploeg, voor je maar kan denken aan een andere club. Ik heb eerst mijn plaats ingenomen en proberen te bevestigen. En als er dan een kans komt, na een aantal jaren, pak je die", klinkt het.

De vuilbak
Die kans was Club Brugge. "Ik ben blij dat ik nu bij Club Brugge voetbal en Champions League speel. Kijk eens naar deze kleedkamer. Nagenoeg iedereen heeft bij wijze van spreken al eens in de vuilbak gezeten. Waar het om gaat is: hoe kom je daar terug uit? Als je jong bent denk je: overkomt dat nu alleen mij? Je bent kwaad op anderen, en soms ook op jezelf. Ook dit seizoen heb ik al gebeld met mijn papa, dat het té matig was. Dat moet je kunnen zeggen", besluit Rits.