Essevee slaat Standard knock-out en is niet langer de rode lantaarn

01-11-2018 19:50
6

Zulte Waregem is niet langer de rode lantaarn in de Jupiler Pro League. Het heeft eindelijk eens drie punten kunnen sprokkelen. De tegenstander was met Standard ook niet van de minste. Toch won Essevee met 3-1 en springt het over Lokeren.

We leken aanvankelijk een bijzonder behouden partij te zien te krijgen, met twee ploegen die vooral niet wilden verliezen. Thuisploeg Zulte Waregem had wel het beste van het spel, de bezoekers waren echter de eerste ploeg die wist te scoren. Maxime Lestienne wist een voorzet van Collins Fai zowaar in doel te koppen.

Een reactie van Essevee liet niet lang op zich wachten. Theo Bongonda zette doelman Guillermo Ochoa aan het werk. Niet veel later was het toch 1-1. Hamdi Harbaoui plaatste de bal voorbij de Mexicaanse goalie. Een 1-1 ruststand.

Een nieuwe helft, een nieuwe kans op doelpunten. Al moet je ze dan wel in doel schieten. Vraag dat maar aan Theo Bongonda, die enkele minuten na de pauze onbegrijpelijk miste. Meteen het signaal voor Standard om wakker te schieten. Het zette Sammy Bossut dan ook meermaals aan het werk.

Het doelpunt bleef echter uit, Michel Preud'homme greep in. Mehdi Carcela moest de bakens verzetten voor de Rouches. Dat deed hij niet. Sterker nog, het was Zulte Waregem dat kon vieren via Hamdi Harbaoui. Het feestje duurde voort, want ook Mamadou Sylla scoorde.

1, 2, 3. Toch was dat niet genoeg voor de thuisploeg. Essevee ging op zoek naar een vierde, maar Ochoa kon erger voorkomen voor Standard. Het bleef 3-1, waardoor Zulte Waregem over Lokeren is gesprongen naar de op één na laatste plek.