Coucke gezocht na remise: ''Misschien had Deschacht hier nog rond moeten lopen''

Coucke gezocht na remise: ''Misschien had Deschacht hier nog rond moeten lopen''

01-11-2018 16:40
17

Olivier Deschacht werd deze zomer na 600 wedstrijden voor Anderlecht met één kort telefoontje aan de kant gezet door voorzitter Marc Coucke. Donderdagmiddag volgde de revanche van Deschacht.

Deschacht opende na 52 minuten de score en droeg zo bij aan het mooie 1-1 gelijkspel voor Lokeren. Op social media was er leedvermaak en onder de analisten was er ook een duidelijke gunfactor voor Deschacht te ontdekken. ''Af en toe krijg je wat je verdient. Deschacht verdient dit.'' De Vlieger vond het scenario overigens net als velen onwaarschijnlijk. ''Dit scenario kun je niet schrijven. Dan zeg je dat verzin je niet'', reageerde De Vlieger na afloop.

Eric van Meir was ook blij voor de routinier, die van hem gewoon zijn goal had mogen vieren. ''Dit is hem gegund. Hij juicht wel niet. Dat had hij van mij mogen wel doen. Deze goal is van heel veel waarde voor Lokeren en een heel mooi moment van Deschacht'', aldus de ex-Rode Duivel.

Het laatste woord was voor De Vlieger, die pijnlijke woorden voor Coucke in huis had. Bij Anderlecht dachten ze de voorbije twee - drie seizoenen ook al dat ze Deschacht niet nodig hadden. Maar dat hadden ze dus wel. Nu hebben ze hem ook nog nodig."

Lees ook: Anderlecht wist goal van Deschacht uit, maar geraakt niet langs Lokeren