UPDATE: Sporting bevestigt ontslag van coach Diaby

UPDATE: Sporting bevestigt ontslag van coach Diaby

02-11-2018 18:00

José Peseiro is ontslagen als trainer van Sporting Portugal. De Portugees wordt door voorzitter Frederico Varandas verantwoordelijk gehouden voor de slechte prestaties van de club uit Lissabon, waar Abdoulay Diaby (ex-Club Brugge) onder contract staat.

Sporting staat momenteel op de vijfde plaats in de Primeira Liga en verloor afgelopen woensdag in het bekertoernooi op eigen veld met 2-1 van Estoril. Het Portugese A Bola meldt dat de verloren bekerwedstrijd tegen Estoril de druppel was voor het bestuur van De Leeuwen, die in de competitie slechts twee punten achterstaan op koploper Porto.

De krant weet ook dat Sporting al naarstig op zoek is naar een nieuwe trainer en twee namen op het lijstje heeft staan. Paulo Sousa, die momenteel zonder baan zit na een dienstverband in China, wordt net als voormalig Monaco-trainer Leonardo Jardim genoemd. Vooral Jardim heeft volgens A Bola goede papieren om de opvolger van Peseiro te worden, aangezien hij een goede relatie zou onderhouden met voorzitter Varandas.

Het ontslag van Peseiro, betekent mogelijk positief nieuws voor Diaby. De aanvaller begon onder Peseiro amper één keer in de basis en moest het verder doen met acht korte invalbeurten. Diaby wist daarin nog niet het net te vinden. Mogelijk breken er met de komst van een nieuwe coach betere tijden aan voor de Malinees.

Update 02/11 18:00 uur: Sporting heeft het ontslag van Peseiro bevestigd. De 58-jarige trainer stond pas sinds het begin van dit seizoen aan het roer in Portugal. Tiago Fernandes neemt voorlopig de honneurs waar bij de ploeg van Dost en Gudelj.