Lampard kan in fraai duel nét niet stunten tegen Chelsea, zege Arsenal en Spurs

31-10-2018 23:00

Frank Lampard heeft bij zijn terugkeer op Stamford Bridge net niet voor een stunt kunnen zorgen. Chelsea was in de League Cup met 3-2 te sterk voor 'zijn' Derby County.

De beginfase in Londen was tumultueus. In de eerste twintig minuten vielen drie doelpunten, allemaal gemaakt door Derby County. Twee van de drie treffers waren echter eigen doelpunten. Fikayo Tomori, nota bene verhuurd door Chelsea, en Richard Keogh scoorden voor The Blues, terwijl Jack Marriott tussendoor wél aan de goede kant scoorde.

Binnen het half uur werd het 2-2. Martyn Waghorn scoorde voor de Championship-club, die uiteindelijk niet voor een stunt wist te zorgen. Nog voor rust tekende Cesc Fabregas voor de 3-2. Dat bleek uiteindelijk ook het slotakkoord.

Arsenal en Tottenham
Ook Arsenal en Tottenham Hotspur maakten geen fout in de League Cup. The Gunners waren met 2-1 te sterk voor Blackpool door doelpunten van Stephan Lichtsteiner en Emile Smith-Rowe. Nadat Arsenal-middenvelder Matteo Guendouzi rood kreeg en Paudie O'Connor scoorde namens Blackpool, werd het nog even spannend, maar gescoord werd er niet meer.

Tottenham Hotspur rekende zonder Rode Duivels af met West Ham United. Heung-min Son was de grote man met twee doelpunten namens de groepsgenoot van PSV in de Champions League. Ook Fernando Llorente pikte een doelpunt mee. De tegentreffer van West Ham-aanvaller Lucas Perez was slechts voor de statistieken.