Eeuwige Belgische belofte vindt terug club na job als ... pizzakoerier

Eeuwige Belgische belofte vindt terug club na job als ... pizzakoerier

Gepubliceerd: woensdag 31 oktober 2018 om 13:11wo 31-10-2018 om 13:11

Kent u Florent Cuvelier (nog)? Enkele jaren geleden stond onze landgenoot te boek als een groot talent. De voormalige belofteninternational kreeg toen wat kansen bij Stoke City, maar doorbreken lukte niet. Nadien volgde een bizarre wending in zijn professionele leven.

De middenvelder gleed verder en verder af in het Engelse voetbal. De voorbije twee seizoenen kwam hij uit voor Walsall, een club uit de League One. Daar werd zijn contract deze zomer echter niet verlengd. "Het plaatst alles in perspectief wanneer je na tien jaar professioneel voetbal spelen zonder club komt te zitten en je niets van inkomsten hebt, terwijl de rekeningen en de huishuur blijven binnenstromen", is Cuvelier openhartig bij BBC.

De carrière van de Brusselaar nam zo een dramatische wending. "Je zoekt een oplossing om toch aan geld te geraken. Voor mij was dat pizza's bezorgen", verrast hij. "De voorbije maanden waren mentaal erg moeilijk voor mijn vrouw en ik. De weekends bracht ik thuis door in de zetel, terwijl ik constant dacht dat de club die mij een kans zou geven, er geen spijt van zou krijgen." 

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver. Morecambe FC geeft Cuvelier de kans om zich te bewijzen tot het einde van het seizoen. De club uit Lancaster is actief in de League Two, een niveautje lager dus dan de competitie waar onze landgenoot vorig seizoen actief was. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws