Onthuld: 'Anderlecht-speler op vraag van Veljkovic niet geschorst dankzij ref'

Onthuld: 'Anderlecht-speler op vraag van Veljkovic niet geschorst dankzij ref'

31-10-2018 08:02
25

In de zaak-Propere handen zit Bart Vertenten nog steeds achter de tralies, in tegenstelling tot Sébastien Delferière. Al hield die laatste er een opvallende band met Dejan Veljkovic op na, aldus Het Laatste Nieuws.

Zo blijkt dat de topscheidsrechter nauwe banden had met de Serviër, meer dan met Vertenten. Beide heren telefoneerden zeer geregeld met elkaar. Zo heeft Delferière de makelaar op een maand ruim honderden keren aan de lijn gehad.

Tijdens één van die gesprekken gaat het over Sofiane Hanni, niet toevallig een speler uit de stal van Veljkovic. De toen nog spelmaker  van RSC Anderlecht moest voor de Geschillencommissie verschijnen na een slag in het aangezicht van een Standard-speler. Delferière gaf tijdens de bewuste partij echter slechts geel.

Alsof dat nog niet genoeg is, vraagt de Servische makelaar aan Delferière om ervoor te zorgen dat Hanni niet (te lang) wordt geschorst. "Ik zal ervoor proberen te zorgen dat hij niet wordt geschorst. Dan kan hij onmiddellijk spelen als hij terugkeert naar België", luidt de repliek van de scheidsrechter. Opvallend: de Algerijn werd uiteindelijk niet gesanctioneerd voor zijn slag.