Zebra's zijn in eigen huis Kanaries de baas

Zebra's zijn in eigen huis Kanaries de baas

30-10-2018 22:25
1

Sporting Charleroi is weer drie punten rijker. Dinsdag versloeg het in eigen huis STVV met het kleinste verschil. In de tweede helft maakte Cristian Benavente het enige doelpunt van de avond. 

Voor Charleroi - STVV stond men stil bij het overlijden van Vichai Srivaddhanaprabha,de voorzitter van Oud-Heverlee Leuven. In de eerste helft viel er in het Zwarte Land weinig te beleven. Charleroi was de iets betere ploeg, maar kreeg weinig kansen. Perbet kwam het dichtste bij een doelpunt, maar besloot in het zijnet. Voor de bezoekers miste De Sart de grootste kans.

Meteen na de pauze leek Marinos de score te openen, maar Garcia haalde de bal net voor de lijn weg. Uiteindelijk was het wachten tot 25 minuten voor het einde alvorens we een doelpunt konden noteren. Benavente kopte binnen. STVV dacht aan buitenspel, maar de VAR dacht daar niet aan. STVV zocht daarna nog tevergeefs naar de gelijkmaker.

Door de zege telt Charleroi nu zeventien punten. Dat is er één minder dan STVV. Charleroi klimt voorlopig naar de achtste plaats in de stand. STVV staat één plaatsje hoger.