'Stijnen stuurt aan op overname, maar voorzitter laat zich niet zien'

'Stijnen stuurt aan op overname, maar voorzitter laat zich niet zien'

30-10-2018 18:42

Gaat Patro Eisden Maasmechelen opnieuw veranderen van eigenaar? De kans is reëel, want de rijke ondernemer Salar Azimi heeft zijn zinnen gezet op die club. Hij geniet de steun van coach Stijn Stijnen, maar niet iedereen is fan...

Momenteel is Patro, een club uit Tweede Amateurklasse, in handen van Wayne Woo. De Chinese zakenman heeft echter een kwalijke reputatie en zou betrokken zijn bij witwassen en fraude. Stijnen hoopt met de komst van Azimi een einde te maken aan dat tijdperk, maar ex-voorzitter Guy Craybex is niet overtuigd.

"We hadden geen bewijzen, maar we vermoedden dat onze club werd gebruikt voor het witwassen van geld en het beïnvloeden van wedstrijden voor de gokmaffia. Vorig seizoen waren er abnormaal veel rode kaarten en penalty’s", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Onze trainers Guido Brepoels en Danny Boffin stapten gedegouteerd op. Nu is Stijnen de coach. De resultaten zijn nu weer goed, maar we houden ons hart vast voor wat er woensdag gebeurt. We riskeren met de overname door Azimi van de regen in de drop terecht te komen."

Woensdagochtend zal er een vergadering plaatsvinden om de overname te bespreken. Eigenaar Woo komt hoogstwaarschijnlijk uit. Naar verluidt vreest hij dat hij in de boeien wordt geslagen zodra hij een voet in België zet. Niet bepaald geweldige omstandigheden voor een overname, maar Stijnen en Azimi hopen die toch te bewerkstelligen.