Emond legt bijzondere viering uit: Dat is het verhaal van mijn leven

Emond legt bijzondere viering uit: "Dat is het verhaal van mijn leven"

30-10-2018 14:00
3

Renaud Emond heeft voorlopig de concurrentiestrijd gewonnen van Orlando Sa: hij is dus de eerste spits van Standard. De Luxemburger viert zijn doelpunten met een typisch gebaar: de feniks.

In Sport/Voetbalmagazine legt hij het waarom van dat gebaar uit. "De feniks - ik heb er ook eentje op mijn arm laten tatoeëren - stelt het verhaal voor van mijn leven, vooral van wat ik heb meegemaakt bij Standard. De feniks herrees uit zijn as, net zoals ik. Veel mensen dachten dat mijn verhaal hier voorbij was, maar ik ben recht gekropen."

Emond leek inderdaad lange tijd op weg naar de uitgang op Sclessin. "Ik moet toegeven dat ik ook getwijfeld heb. Soms had ik het gevoel dat het allemaal wel zou loslopen, maar op andere momenten dacht ik: ik maak mezelf iets wijs, het komt niet meer goed."

Ondertussen speelt hij altijd en scoort hij ook regelmatig... en altijd met diezelfde viering. "Nu is die feniks mijn handelsmerk geworden. Ik vind het leuk als voetballers zo'n handelsmerk hebben. Luca Toni en François Sterchele deden een handgebaar. Axel Witsel viert een doelpunt ook op een eigen, specifieke manier, net als Cristiano Ronaldo en Antoine Griezmann. Ouders vertellen me soms dat hun zoon hetzelfde gebaar maakt als ik. De feniks is nu onlosmakelijk verbonden met Renaud Emond."