Bankzitters Lukaku en Proto zien Lazio zwaar onderuit gaan tegen Internazionale

29-10-2018 22:28

Internazionale heeft vol overtuiging de slag om de derde plek in de Serie A gewonnen. De Nerazzurri wonnen aan de hand van topschutter Mauro Icardi met 0-3 op bezoek bij SS Lazio.

Bij Lazio was er geen plek voor Silvio Proto en Jordan Lukaku. Het duo zat negentig minuten lang op de bank. Daar zagen zij hij hoe Internazionale de wedstrijd voor rust al naar zich toetrok.

Icardi zette de ploeg van de geblesseerde Radja Nainggolan na een klein half uur spelen op voorsprong. Na een snelle aanval werd de Argentijn vrijgespeeld door Ivan Perisic en Matias Vecino en liet hij doelman Thomas Strakosha kansloos. Marcelo Brozovic verdubbelde de marge met een bekeken schuiver van afstand.

De Romeinen deden er na rust alles aan om weer terug in de wedstrijd te komen, maar Icardi sloeg in de slotfase opnieuw toe. De Serie A-topscorer van vorig seizoen verschafte zichzelf ruimte met een kapbeweging en vond de korte hoek. Internazionale komt nu in punten gelijk met nummer twee Napoli: beide clubs staan zes punten achter koploper Juventus.