OFFICIEEL: Witte rook uit Madrid, Lopetegui moet koffers pakken

OFFICIEEL: Witte rook uit Madrid, Lopetegui moet koffers pakken

29-10-2018 21:01
9

Het hing al enige tijd in de lucht, maar de kogel is nu door de kerk: Julen Lopetegui is ontslagen door Real Madrid. De 5-1 nederlaag in El Clásico tegen FC Barcelona kost de voormalig Spaans bondscoach de kop.

Real Madrid Castilla-trainer Santiago Solari neemt tijdelijk de honneurs waar, zo maakt de regerend Champions League-winnaar bekend via de officiële kanalen. Lopetegui had een contract tot de zomer van 2020, dat echter met onmiddellijke ingang is ontbonden. 'Het bestuur van Real Madrid vindt dat de kwaliteit van de selectie, met acht genomineerden voor de Ballon d'Or, niet in verhouding staat tot de recente resultaten.'

Real Madrid Castilla-trainer Santiago Solari neemt tijdelijk de honneurs waar, zo maakt de regerend Champions League-winnaar bekend via de officiële kanalen. Lopetegui had een contract tot de zomer van 2020, dat echter met onmiddellijke ingang is ontbonden.

Of De Koninklijke van plan is om een definitieve opvolger voor Lopetegui aan te stellen, laat men in het midden. De naam van Antonio Conte zong nadrukkelijk rond in de Spaanse media, maar de Italiaan lijkt niet veel trek te hebben in een dienstverband in de Spaanse hoofdstad. Ook Roberto Martinez, de bondscoach van België, wordt genoemd.