Ajax moet voor eindzege Champions League gaan: 'Van wie verliezen ze absoluut?'

Ajax moet voor eindzege Champions League gaan: 'Van wie verliezen ze absoluut?'

29-10-2018 20:50
6

Als Ajax zich weet te plaatsen voor de achtste finale van de Champions League, dan zouden de Amsterdammers wel eens ver kunnen komen in het toernooi. Dat voorspelt Jan Roelfs. Tegelijkertijd denkt de Nederlandse journalist dat het Ajax opbreekt in de titelstrijd.

Roelfs verwacht dat PSV kampioen wordt. "Ik heb daar wel een idee achter. Ajax gaat door in de Champions League. Dat brengt enorm veel teweeg bij Ajax. Daarin halen ze alles uit zichzelf en dat gaat veel kracht kosten", steekt de commentator van wal in de NOS Voetbalpodcast.

"Ik ben ook van mening dat als ze zich eenmaal plaatsen voor de achtste finale dat je dan ook als doel moet hebben dat je de Champions League wil winnen", vervolgt Roelfs. "Als je bij de laatste zestien zit: vertel mij dan eens van wie Ajax absoluut zou verliezen?"

De stelling wordt met enige sceptisch ontvangen door de andere NOS-commentatoren. "Je bedoelt dat Ajax zoals ze nu spelen van iedereen kan winnen. De top van Ajax ligt wel heel hoog", denkt Arno Vermeulen, die Ajax ook de beste papieren in de titelstrijd geeft.

"Ik denk dat Ajax nog heel dichtbij komt en blijft. Dat gaat echt tot het einde spannend worden. Ik vind Ajax beter voetballen dan PSV op dit moment."