Maes kijkt verder dan Lokeren: “Dat wil ik zo snel mogelijk doen”

Maes kijkt verder dan Lokeren: “Dat wil ik zo snel mogelijk doen”

29-10-2018 18:44
7

Peter Maes werd ontslagen bij Lokeren. De oefenmeester denkt dat alles wel goed komt met Lokeren en kijkt ook al naar de toekomst.

"Ik geloof erin dat het nog goed komt met de club. Laat ons hopen dat mijn opvolger (Trond Sollied, red) optimaal kan profiteren van het effect van een nieuwe coach. Dat hij de hoofden van de spelers kan vrijmaken en vullen met nieuwe info”, begint Maes tegenover Sporza.

"Anderzijds deel ik wel de bezorgdheid van de supporters van Lokeren. Ik heb het voorbije jaar duidelijk gevoeld dat het heel moeilijk is om vooruit te kijken”, vervolgt Maes. “De voorzitter heeft veel betekend voor de club en heeft de mensen uit de regio gelukkige momenten bezorgd door het voetbal.”

“Maar je moet er ook voor zorgen dat je als club kunt groeien. Technisch directeur Willy Reynders is ontslagen, ik ben weg, wie is de volgende? "Ik denk dat ze bij Lokeren iets moeten doen aan de structuur. Maar wij moeten het proces niet maken van Roger Lambrecht. Hij is verstandig genoeg om dat zelf te doen."

De toekomst?

En hoe gaat het nu verder voor Maes? De coach wil eerst zijn hoofd vrij maken na alle commotie en dan weer verder gaan in het voetbal. "Ik ben volop aan het tuinieren om mijn hoofd weer vrij te krijgen. Daarna wil ik zo snel mogelijk weer doen wat ik het liefste doe: coachen. Mijn hele leven is voetbal, winnen of verliezen. Dat zal niet veranderen”, aldus Maes.