'Srivaddhanaprabha was nauw betrokken bij OHL, regelmatig kwam hij kijken'

'Srivaddhanaprabha was nauw betrokken bij OHL, regelmatig kwam hij kijken'

29-10-2018 12:44
1

Afgelopen weekend vond er een drama plaats in Engeland. In een helikoptercrash kwam onder meer de eigenaar van Oud-Heverlee Leuven, Vichai Srivaddhanaprabha, om het leven. In Leuven is men begrijpelijk aangeslagen door het nieuws.

Srivaddhanaprabha, die ook de eigenaar van Leicester City is, zag OHL niet als een speeltje. Volgens Chris Vandebroeck was de sterke man begaan met de Belgische club. "Het was een project op lange termijn dat King Power had uitgetekend", aldus de man van Oud-Heverlee Leuven voor de camera van VTM.

"Er werd niet alleen geïnvesteerd in de sportieve uitbouw van de ploeg, maar ook in de professionalisering van de club. Ook in de infrastructuur. Er werd zwaar geïnvesteerd. Ook in de uitbouw qua management werd geinvesteed."

Regelmatig bracht de eigenaar een bezoekje aan Den Dreef. "Srivaddhanaprabha was iemand die heel nauw betrokken was bij de club en die ook met zijn familie bijna op alle thuismatchen aanwezig was. Dikwijls combineerde hij de matchen van Leicester en OHL", besloot Vandebroeck.