Trainer bij hofleverancier Belgische club stapt op: Ik ben gezocht

Trainer bij hofleverancier Belgische club stapt op: "Ik ben gezocht"

29-10-2018 12:04
2

Ricardo Moniz is zondag per direct opgestapt bij AS Trencin. De Nederlandse trainer is vertrokken, omdat hij 'de corruptie in Slowakije beu is'. Dat laat Moniz weten in gesprek met Voetbal International. 

"Ik laat me niet als wild opjagen omdat ik als enige in het land de onzuivere praktijken van scheidsrechters aan de kaak stel. Hierdoor worden clubs, spelers en trainers ernstig beschadigd", aldus de trainer, die in het verleden werkzaam was bij onder meer FC Eindhoven en Red Bull Salzburg. 

"Ik pleit voor meer moedige mensen binnen Slowakije die het voetbal moeten beschermen. In het begin van de competitie heb ik gezegd dat scheidsrechters betaald zijn. Vanaf dat moment ben ik gezocht en werd AS Trencín de dupe. Helaas sluit iedereen de ogen."

Eerder dit seizoen slaagde Moniz er met Trencin in om Feyenoord uit te schakelen in de voorronde van de Europa League. De Rotterdammer werkte sinds afgelopen zomer bij de Slowaakse topclub. Bij Trencin haalde Anderlecht deze zomer James Lawrence op. Ook KAA Gent deed al zaken met de club. Denken we maar aan Moses Simon. Leon Bailey van Genk speelde ook eerst bij Trencin. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie