Wereldgoal Xhaka niet voldoende voor Arsenal, Chelsea kan het ook zonder Hazard

28-10-2018 16:57

Chelsea blijft uitstekend presteren in de Premier League. Op bezoek bij Burnley boekten de ongeslagen Blues zondagmiddag een simpele zege: 4-0. Arsenal verspeelde op bezoek bij stadsgenoot Crystal Palace twee punten.

Burnley - Chelsea 0-4
Op bezoek bij het laaggeklassserde Burnley (acht punten uit negen duels) kende Chelsea zonder de afwezige Eden Hazard een makkelijke middag. Het krachtsverschil tussen beide ploegen werd in de eerste helft uitgedrukt in slechtst één doelpunt. De bekritiseerde Alvaro Morata scoorde op aangeven van Ross Barkley.

Na de pauze liep de formatie van manager Maurizio Sarri simpel uit naar een grote overwinning. Uitblinker Barkley, Willian en invaller Ruben Loftus-Cheek maakten er 4-0 van. Chelsea blijft ongeslagen en heeft nu 24 punten, twee minder dan koploper Liverpool.

Crystal Palace - Arsenal 2-2
Aan de zegereeks van Arsenal in de Premier League kwam op bezoek bij Crystal Palace een einde. The Gunners, die hun laatste zeven Premier League-duels wonnen, moesten het zondag met één punt doen. Twee penaltymomenten kostten Arsenal twee punten.

In de blessuretijd van de eerste helft ging de bal op de stip na een overtreding op Andros Townsend. Luka Milivojević (ex-Anderlecht) benutte de penalty. Direct na de pauze draaide Arsenal de wedstrijd volledig om. Granit Xhaka schoot een vrije trap wonderschoon in de kruising en even later maakte Pierre-Emerick Aubameyang er 1-2 van. De goal had eigenlijk niet mogen tellen, want er ging hands van Alexandre Lacazette aan vooraf.

In de absolute slotfase ging de bal weer op de stip na een overtreding van Xhaka. Milivojevic scoorde opnieuw. Arsenal blijft door het gelijkspel steken op 22 punten.

Om 17.00 uur nemen Everton en Manchester United het tegen elkaar op in Liverpool. Maandag staat in Londen de kraker tussen Tottenham Hotspur en Manchester City op het programma.