UPDATE: 'Srivaddhanaprabha, dochter en twee piloten zaten in gecrashte helikopter'

UPDATE: 'Srivaddhanaprabha, dochter en twee piloten zaten in gecrashte helikopter'

28-10-2018 11:50

Leicester City-eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha was aan boord van de helikopter die zaterdag luttele seconden na het opstijgen neerstortte. Dat meldt de BBC. Het is nog niet duidelijk wie nog meer in de helikopter zaten.

Sky Sports meldde zaterdagavond al dat vice-voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha, de zoon van de eigenaar, en technisch directeur Jon Rudkin niet aan boord waren. De autoriteiten vragen niet te speculeren over de slachtoffers uit respect voor de nabestaanden.

Volgens een ooggetuige deed de staartpropeller van het toestel het niet meer, waarna het in een spin raakte. Die lezing wordt bevestigd door freelance fotograaf Ryan Brown, die in het King Power Stadium aanwezig was. "De machine stopte. Ik draaide mij om en het maakte een zoemend geluid, een beetje schurend. De helikopter viel gewoon stil, tolde in het rond. Toen was er een enorme knal en een grote vuurbal."

Een Leicester-fan was net buiten het stadion toen het mis ging. "Ik zag Kasper Schmeichel het eerst het stadion uit komen rennen, gevolgd door een heleboel stewards en beveiligers." BBC-commentator Ian Stringer deed zaterdag verslag van het duel met West Ham United (1-1). "Ik zag leden van de staf in tranen vanavond. Mensen huilen en proberen steun te vinden bij elkaar."

Onder eigenaar Srivaddhanaprabha won Leicester City in 2016 zeer verrassend de Premier League. Een jaar later reikten The Foxes tot de kwartfinale van de Champions League.

Lees ook: Helikopter van Leicester City-eigenaar neergestort bij stadion

Op Twitter spreekt de voetbalwereld zijn steun uit.

Update 28/10, 11.50: Reuters meldt dat in de gecrashte heliktoper vijf personen zaten. Het zou gaan om Vichai Srivaddhanaprabha – de eigenaar van Leicester en Oud-Heverlee Leuven – en diens dochter. Daarnaast waren er ook twee piloten aanwezig in de helikopter. Het is nog niet duidelijk wie het vijfde slachtoffer is en of er ook slachtoffers op de grond waren.