Voorzitter Standard geeft toe: “Bayat wilde contract Preud'homme gratis nakijken”

Voorzitter Standard geeft toe: “Bayat wilde contract Preud'homme gratis nakijken”

27-10-2018 23:40

Spelersmakelaar Mogi Bayat wordt onder de loep genomen in verband met het fraudeschandaal. De makelaar was bij meerdere clubs actief. Ook bij Standard kwam Bayat af en toe over de vloer.

Voorzitter Bruno Venanzi geeft toe dat Bayat het contract van Michel Preud’homme heeft nagekeken. “Mogi Bayat heeft inderdaad het contract van Michel Preud'homme nagelezen. Dat was op vraag van Michel. Bayat wilde dat gratis doen. Maar dat wilde ik niet. Ik heb Bayat daarvoor betaald.”

“Er is een ­factuur van gemaakt”, gaat Venanzi verder. “Gelukkig maar. Stel dat ik dat niet had gedaan, dan had men mij in de huidige omstandigheden niet geloofd. Michel wordt betaald als trainer en als bestuurder. Hij is ook vicevoorzitter.”

Ook Dejan Veljkovic was gekend bij de Rouches. “Met hem deden we de transfers van Kosanovic en ­Mladenovic, ook trainer ­Jankovic kwam via hem. Het zal waarschijnlijk niet helemaal waar zijn, maar ik heb de makelaars altijd allemaal in dezelfde zak gestoken."

"Het moest afglijden, want het is niet normaal dat de clubs de makelaars moeten betalen. Ik begreep snel hoe ze werkten. Ze leggen druk op de clubbestuurders. Ze willen zo veel mogelijk transfereren. Het is aan ons, de bestuurders, om dat onder controle te ­houden. Wij willen niet meer dan drie spelers van één ­makelaar bij ons. Ook niet van Veljkovic.”