Juventus behoudt ongeslagen status: Ronaldo de uitblinker tegen laagvlieger

27-10-2018 20:12
1

Cristiano Ronaldo heeft opnieuw zijn waarde voor Juventus bewezen. De Portugese ster boog na rust met twee doelpunten een 1-0 achterstand om op bezoek bij laagvlieger Empoli: 1-2.

Door de zege blijft Juventus ongeslagen in de Serie A. De titelhouder staat eerste met 28 punten uit tien duels. De Oude Dame won liefst negen keer, slechts één keer werden punten verspeeld in de competitie.

Empoli, de nummer achttien, leek op voorhand weinig kans te maken, maar kwam na een half uur op voorsprong via Francesco Caputo. De thuisploeg hield die voorsprong vervolgens lang vast. In de 55e minuut ging de bal echter op de stip, nadat Paulo Dybala licht in de rug werd gelopen. Ronaldo verzilverde het buitenkansje. Twintig minuten voor tijd sloeg de Portugees weer toe. Een schitterende uithaal verdween in de kruising: 1-2.

Voor Ronaldo waren het alweer doelpunt zes en zeven in de Serie A. Daarmee staat de oud-speler van Real Madrid tweede op de topscorerslijst, achter Krzysztof Piatek.